ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Άρθρο των μαθητών της Ε΄ Δημοτικού για την Παγκόσμια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Σήμερα είναι μέρα σημαντική! Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα της φιλοζωίας! Αυτήν την ημέρα κάποιοι δεν την εκτιμούν. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που κακοποιούν τα ζώα. Είτε τα χτυπούν, είτε τα παραμελούν. Κάποτε τα ζώα ήταν και ψυχαγωγικό θέαμα στο τσίρκο. Ευτυχώς πλέον αυτό απαγορεύτηκε.

Τα ζώα, όμως, είναι σαν εμάς, τους ανθρώπους! Έχουν κατά 95% τις ίδιες ανάγκες με τους ανθρώπους, όπως την ανάγκη για φαγητό, νερό, αγάπη, φροντίδα, στέγη και ιατρική περίθαλψη.

Η τροφή και η ζωή των ζώων εξαρτάται άμεσα από το περιβάλλον. Γι΄αυτόν τον λόγο είναι καλό όσο μπορείτε να το προστατεύετε. Αρκούν οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, που τους στερούν τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να συμβάλλουμε και εμείς σε αυτό.

Αντίθετα, είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις οργανώσεις που προστατεύουν τα είδη υπό εξαφάνιση με διάφορους τρόπους. Π.χ να δίνουμε χρήματα, τροφές, φάρμακα και να γινόμαστε εθελοντές.

Τα ζώα είναι πολύ πιο έξυπνα και χρήσιμα από ό,τι φανταζόμαστε! Ας τα αφήσουμε ήσυχα, να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον με την οικογένειά τους, χωρίς να τα αιχμαλωτίζουμε άσκοπα!

Αγαπητοί αναγνώστες, αγαπήστε τα ζώα όπως αγαπάτε τα παιδιά σας και την οικογένειά σας!

Υιοθετήστε ένα ζωάκι!

ΈΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

  Αγγελική, Αμέλια, Απόλλωνας, Γκρέντι, Κατερίνα, Μαρήλια

20240404 131759
20240404 131837 1
20240404 131702

Την αφίσα μας στα αγγλικά επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός των αγγλικών: Δήμητρα Μαλαίνου!

https://www.wwf.gr/ti_kanoume/fysh/apeiloumena_eidh/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwn7mwBhCiARIsAGoxjaIjlVApBdp5wx1AoaIBX1V1FZfw-EIK_o2dKOtpYCVN9nWwC8PsQqwaAoF3EALw_wcB